фото: agroportal.ua
Фермерське господарство «Георгіївське К», розташоване в Одеській області, активно розвиває два ключові напрями: бджільництво та садівництво
Серед їхньої продукції можна знайти свічки, крем-мед із сублімованими ягодами, локальні трав’яні чаї, а також унікальний формат чаю в дерев’яних ложках. Крім того, підприємство займається переробкою волоського горіха.
Власниця господарства Катерина Стрій розповіла про досягнення компанії під час онлайн-конференції «AgroVision 2025: тренди та інновації сезону»
За останні два роки «Георгіївське К» отримало майже 1 мільйон гривень грантової підтримки від донорських організацій, що дозволило придбати додаткове обладнання для сублімації ягід і фруктів.
Сублімація — це інноваційний метод, який подовжує термін зберігання продукції та дозволяє зберігати її за кімнатної температури у щільно закритій тарі
Цей спосіб особливо актуальний в умовах можливих відключень електроенергії. Як зазначила Катерина Стрій, хоча сублімація вважається інновацією, в Україні вже є компанії, які використовують її не тільки для фруктів і ягід, а й для м’ясної продукції.
Окрім впровадження передових технологій переробки, фермерське господарство «Георгіївське К» активно працює над оптимізацією виробництва
Зокрема, тут почали застосовувати Lean-методологію, яка дозволяє підвищувати ефективність виробництва завдяки мінімізації втрат, а не залученню додаткових ресурсів. Крім того, підприємство займається автоматизацією обліку та продажів, що сприяє розвитку бізнесу.
Таким чином, «Георгіївське К» демонструє сучасний підхід до ведення сільського господарства, поєднуючи інноваційні технології, ефективні бізнес-моделі та сталий розвиток.
Джерело: Аgroportal.ua